Jul och Nyår

Julmarknad på Slättens gård

Första adventshelg är det julmarknad på Slättens gård där jag står och serverar julinspirerad streetfood från vedugnen. Missa inte detta. Slättens julmarknad – en tradition som ingen annan!

 

Mingelrätter – Advent / Jul 2024

Utbud av kvalitetsostar ( XO Comté, Chaource, Sainte Nectaire och Bleu de Brebis )
med björnbärskompott smaksätt med balsamico, lagerblad- & telicherrypeppar
Surdegsbröd på Öländskt lantvete med Franskt smör Frukt och bär i säsong samt
ostkex 125:-/ kuvert
Rosa stekt ankbröst i tunnaskivor med citron, timjan- och honungsglaze – 40:- / kuvert
Smördegstarteletter med hasselnötter, chèvre och tranbär – 35:- / st.
Flatbread med sauce bianco, schallotenlök och grebbestads anjovis – 35:- / person
Mini quiche med bottenviken löjrom, purjolök och crème frâiche – 55:- / st.
Varm kronärtskocks- och spenatdipp med surdegsbröd – 25:- / kuvert
Julskinka på gårdsgris med Francks julsenap och knäckebröd – 35:- / kuvert
Kronhjort från Koberg ’52 grader’ med picklade majrova, tallskottskräm, friterad
schallotenlök och krispig grönkål på fat – 75:- / kuvert
Grönkålssoppa med bakad äpple och trattkantareller i shotglas – 25:- / kuvert
Karl-johanspesto i kopp med grissini – 35:- / st.
Rostad pumpa med burrata, balsamico bakad rödlök och pumpafrön – 45:- / kuvert
Paj med XO skotskcheddar- & karamelliserad lök – 35:- / kuvert
Hemrökt lax med lättsyrad äpple, rädisa forellrom och dillkräm – 55:- / kuvert
Wraps med långbakad rapsgris, 18 månaders comté, grönkål, morotscrudité och
dijonnaise – 45:- / person
Brie de Coulommiers med björnbär och pistage 45:- / kuvert
Skagenröra toppad med löjrom från Bottenviken på Danskt rågbröd – 75:- / kuvert
Mini Saffran- och vit choklad ’pots de crème’ med halloncoulis – 55:- / st.
Mini mjölk choklad ’pots de crème’ med vaniljkokta hjortron, rostad mandel- och
karamelliserad vit-choklad – 55:

 

Jullunch på kontoret

Senap- & maltwhiskysill, svärmors drömsill (aka. Vitlökssill på matjes) och jullöksill

potatis slungad i smör, havsalt och gräslök

XO Skotsk cheddar, smör, knäckebröd och surdegsfrallor

Klassiska köttbullar

Porter brässerad vitkål

Lingon- & löksky

Janssons frestelse med XO Grebbestadsanjovis, gullök och purjolök

Sallad med grönkål, endiver, rostad pumpa, pumpafrön, lättpicklade gröna äpplen, tranbär och hasselnötsvinägrett

Saffran- och vit choklad ’pots de crème’ med halloncoulis

335:- / kuvert

Lax tillägg – 125:-

Hemrökt lax med dillmajonnäs, färska örter, gurka och forellrom

Hemgjord gravad lax med hofmästarsås och dill 

Kött tillägg – 125:-

Prinskorv, lönnsirapsglacerade revben och julskinka på gårdsgris med Francks julsenap

 

Julmat för familjer

 beställning – senast fredag den 13:e december för upphämtning fredag den 20:a.

 Senap- och maltwhiskysill – 95:- / 350g.

Vitlökssill (svärmorsdröm) – 95:- / 350g.

Jullöksill – 95:- / 350g.

Gubbröra – 95:- / 350g.

Hemrökt lax – ½ sida – 55:- / hg.

Klassisk Gravadlax – 55:- / hg..

Dillmajonnäs – 35:- / 200ml

Hofmästarsås – 75:- flaska

Rödbetssallad med kumminstekt fläsk, persilja, vitlöksdressing och skotsk cheddar – 155:- förpackning

Skotsk cheddar – 55:- / hg.

Mont d´’Or – 275:- / st.

 Janssons frestelse med XO Grebbestadsanjovis, gullök & purjolök– 75:-/ förpackning ( 4 personer)

 Prinskorv på gårdsgris – 0,5kg – 125:-

 Klassiska köttbullar – 0,5kg – 125:-

Ekrökta tjocka revben på gårdsgris med ingefär- vitlöksglaze – 0,5kg – 125:-

Griljerad julskinka från Vikaryds köttbod – hel eller halv – 30:- /hg.

Francks julsenap- 350ml.- 75:- st.

 Stilton dränkt i calvados – 175:-

 

Nyårssupé 2024 – beställning senast fredag den 27:e December

butiken är öppen för avhämtning 11.00 – 14.00 på nyårsafton

Snacks

Utvalda ostar & charcuterier med säsongens kompott, frukt, ostkex, marinerade oliver och marcona mandlar – 145:- / kuvert

Förrätt

Hummersoppa med sallad på hummer, tomatconcassé- och fänkål samt rostad vitlöksmajonnäs – 185:-

Varmrätter

Oxfilé med sauce bordelaise, kryddsmör ’de lux’, rösti och säsongens grönsaker – 285:-

Eller

Dagensfångst ’Anglaise’ med rödvinssås, bryntsmör, rökt sidfläsk, rödbetor, kapris, och potatispuré – 325:-

Dessert

Mjölk choklad ’pots de crème’ med hjortron, mandel och rostad vit choklad – 95:-